Bydlení za všechny peníze. 10 nejdražších domů světa

Info.cz

Investice do nemovitostí je většinou dobrý nápad. Podobně uvažují i světoví miliardáři. Ti si kupují či staví domy nedozírné hodnoty. Nabízíme přehled deseti nejdražších.

Updown Court (Velká Británie)

cena: 3,88 miliardy korun

Zámek o rozloze 40 tisíc čtverečních metrů je větší než Buckinghamský palác. V jeho útrobách najdete 103 pokojů. Pro Angličany je to symbol luxusu. Podlaha je tu vyzdobena mozaikou z 24karátového zlata. Vlastníkem je neznámý byznysmen, který nemovitost koupil v roce 2011.

Taohuayuan House (Hong Kong)

cena: 3,98 miliardy korun

Nejdražší dům, který se neznámému kupci prodal v loňském roce, leží v Číně. Má 32 ložnic, jezerní koupaliště, několik nádvoří a zahrad. Pro design domu i jeho okolí bylo inspirací město Su-čou. Název v mandarínštině znamená Utopie.

The Pinnacle (USA)

cena: 4 miliardy korun

Luxusní lyžařská chata je majetkem vlastníků soukromého golfového a lyžařského klubu v Monaně, Tima a Edry Blixsthových. Vyhřívané tu jsou nejen podlahy, ale také příjezdová cesta.

Ellison Estate (USA)

cena: 5,17 miliardy korun

V roce 2004 si americký byznysmen Larry Ellison postavil přepychové sídlo v Kalifornii. Celkem tu najdete 10 budov a rozlehlou zahradu s jezerem. Vše je zasazené do tradičního japonského stylu.

Park Place (Velká Británie)

cena: 5,63 miliardy korun

Ruský byznysmen Andrey Borodin investoval do nemovitosti v Británii. Koupil velkolepou stavbu z 18. století. Její součástí jsou i přilehlé parky, stáje a chalupy.

One Hyde Park (Velká Británie)

cena: 5,71 miliardy korun

Ukrajinský miliardář Rinat Achmetov vlastní dům, který má kromě skvělých výhledů na Londýn ještě jednu přednost. Všechno je v něm neprůstřelné. Najdete tu dokonce i protiatomový kryt. Bezpečí především.

sinfin.digital