Český designér vylepšil prémiový iPhone X. Jeho návrh za den vidělo přes milion lidí

vkr

Český designér Luboš Volkov přišel s natolik originálním vylepšením nedostatku nového prémiového telefonu iPhone X, že jej na sociálních sítích sdílel i známý youtuber Casey Neistat. Inovativní příspěvek vynalézavého Čecha i proto během 24 hodin získal milion zhlédnutí a bezpočet lajků. 

Volkov představil koncept, který řeší potíže způsobené vykousnutou částí horního okraje displeje iPhonu X. Právě tam totiž Apple umístil všemožné senzory, které však svou přítomností podle mnohých kazí dojem z čistého bezrámečkového přístroje, a vývojářům aplikací přichystaly nečekanou výzvu.

Český designér však přišel s řešením. Podle něj by právě z této oblasti mělo vyjíždět kontextové menu. Jedná se tak o chytřejší využití prostoru a o efektivní zasazení softwaru do hardwarových predispozic.

„Nikomu se ten výstupek nelíbí, tak jsem se pokusil přijít se zajímavým řešením, jak jej zapojit do designu aplikace. Je možné, že mé řešení nebude chytré, nebo realizovatelné, ale stejně jsem se o něj s vámi chtěl podělit,“ uvedl svůj nápad vývojář.

sinfin.digital