Cestovatelka na facebooku vtipkovala, že ji brzy zavraždí. Pár dní na to záhadně zmizela

vkr

Proroctví, ze kterého mrazí. Když cestovatelka brouzdající Brazílií Emma Keltyová na sociálních sítích sdílela, že ji během příštích kilometrů cesty nejspíš okradou a zabijí, vůbec netušila, jak blízko bude pravdě. Během několika dní totiž opravdu zmizela. Policie věří, že je mrtvá.

„Ve městě Coari mi ukradnou loď a zabijí mě,“ vtipkovala před několika dny britská cestovatelka Keltyová na sociálních sítích. Poté, co se o ni začala její rodina obávat, přidala další post, ve kterém své předešlé sdělení zlehčila - dělala si prý jen legraci a je v pořádku. Za pár dní nato nicméně skutečně zmizela.

Oblast, kde se cestovatelka pohybovala, je přitom extrémně nebezpečná a je proslulá pašeráky drog a piráty. Žena sice před dobrodružnou cestou prodělala intenzivní kurz sebeobrany, nicméně v reálu sama rychle pochopila, že jí to nejspíš bylo k ničemu. Keltyová totiž v den, kdy zmizela, uvedla, že spatřila lodě, na kterých bylo asi 40 mužů s puškami a dalšími zbraněmi. „Byla jsem pořádně vyděšená, ale jsem v pořádku,“ uvedla na sociálních sítích předtím, než se definitivně odmlčela.

Místní policie uvedla, že v souvislosti s jejím zmizením zadržela jednoho muže a dva mladistvé. Jeden z nich údajně uvedl, že žena byla napadena skupinou mužů, kteří ji okradli a následně zastřelili. Policisté již její kajak spolu s dalšími osobními věcmi nalezli, po těle Britky úřady stále ještě pátrají.

sinfin.digital