Desetitisíckrát silnější než heroin. Nová droga stojí za sérií úmrtí v USA a Velké Británii

MIA

Běžně se carfentanil používá k imobilizaci velkých zvířat, jako jsou například sloni. U látky, která sílu morfinu a heroinu překoná desetitisíckrát, stačí na šest tun živé váhy deset miligramů. Není tedy divu, že pro drogově závislé, kteří si s ním zahrávají, to má fatální následky… Dílo zkázy na britských ostrovech dokonává další návyková látka importovaná z USA. Tou je fentanyl, který stokrát předčí sílu heroinu.

Nebezpečí heroinu by si dovolil zpochybňovat nejspíš jen málokdo. O to více je šokující, že britské ulice a drogové podsvětí ovládly dvě nově z USA importované drogy, jejichž zhoubné účinky jsou ještě mnohokrát děsivější. Fentanyl překoná heroin stokrát, carfentanil překoná stokrát fentanyl a tedy heroin dokonce desetitisíckrát.

Pro své omamné účinky byl používán k uspávání velkých zvířat, jako jsou sloni, kde lze kýženého výsledku dosáhnut z použití pouhých deseti miligramů na šest tun živé váhy tvora. Britská policie se v současnosti důvodně obává, že právě tyto dvě substance jsou za sérií úmrtí narkomanů z poslední doby.

Nikdo toho neudělal víc než já, tvrdí Trump, fakta ale mluví jinak. Rozpačitých prvních 100 dnů ve funkci

sinfin.digital