Dostali jste dron pod stromeček? Podívejte se, kam se v Česku vydat natáčet pro nejhezčí záběry

Info.cz

Dron se stal jedním z nejoblíbenějších dárků letošních Vánoc. Rovnou ale zapomeňte na to, že s ním budete natáčet nad Prahou. Vystavili byste se vysoké pokutě, protože létání nad zástavbou je vesměs zakázané a potřebujete k němu souhlas majitele nemovitosti.

Náš kolega Jiří Liebreich z E15.cz vám ovšem v následujících videích ukáže, že můžete natočit úžasné záběry i bez nutnosti létat nad městem. Lom Velká Amerika, Slapská přehrada či Divoká Šárka v Praze dokážou nabídnout to nejlepší, co můžete v Česku natočit. 

Vše o dronech a pravidlech létání naleznete zde.

Lom Velká Amerika je nejhezčím lomem ze soustavy lomů, které se nachází jen kousek od Prahy u obce Mořina. Až budete na místě, mějte na paměti, že vstup do lomů je trvale zakázán a sestup po jejich stěnách je zejména v případě Velké Ameriky nebezpečný.

Divoká Šárka

Divoká Šárka je přírodní rezervace, která se nachází v Praze na skalnatých úbočích Šáreckého potoka. Je to spolu s Prokopským údolím patrně nejhezčí pražský park.

Přehrada Slapy

Přehrada Slapy je šestou největší přehradou v Česku. Byla dostavena již v roce 1955 a je součástí takzvané Vltavské kaskády. 

sinfin.digital