Drsné přiznání patologického hráče: Lhal jsem každému, gambling se dá lehce utajit

MIA

Nebezpečné a návykové nejsou jen tvrdé drogy, alkohol nebo cigarety. Do úzkých může člověka dostat i hráčská vášeň. Stačí přitom jen málo, aby se ze zábavy sportovního nadšence stala aktivita, která jej může připravit nejen o peníze, ale také o život v tom smyslu, jak jej znal dosud. Cesta ven z bludného kruhu sázek a dluhů na jejich pokrytí se přitom hledá jen velice obtížně.

Reklamy sázkových kanceláří dovedou být podle přispěvatele britského listu The Independent Gavriela Hollandera velice přesvědčivé. Veselí mladí muži, kteří v reklamní kampani britské společnosti Ladbrokes táhnou městem a kromě pánské jízdy po hospodách si také občas vsadí na přilepšenou a skvěle se přitom baví, dostali i jeho.

„Šest let jsem byl gambler a svou závislost jsem tajil. Úhrnně jsem přišel o desítky tisíc liber, které jsem si nemohl dovolit ztratit, své rozkolísané finance jsem pokrýval z půjček. Celé noci jsem nespal, zíral jsem na monitor počítače, sledoval nějakou obskurní soutěž, která právě probíhala na druhém konci světa, a doufal jsem, že budu mít z čeho pokrýt své dluhy,“ přiznává Hollander ve své otevřené zpovědi.

Česko nepatří do zadku Asie, Zeman nás před světem zostudil, říká Miroslav Kalousek

sinfin.digital