Finále Eurovize narušil ukrajinský provokatér. Vběhl na pódium a předvedl neslušné gesto

ČTK

luš

Ukrajinská policie zadržela muže, který během vystoupení ukrajinské zpěvačky Jamaly v sobotním finále písňové soutěže Eurovize v noci na dnešek vtrhl na pódium, stáhl si kalhoty a vystrčil na diváky zadnici. Ministr vnitra Arsen Avakov potvrdil, že zadrženým mužemje Ukrajinec Vitalij Seďuk, který má už z minulosti na kontě několik podobných výstřelků namířených proti celebritám.

Seďuk během soutěžní noci vyskočil na pódium zahalený do australské vlajky, oběhl loňskou vítězku eurovizní soutěže Jamalu, stáhl si kalhoty a ukázal zadek nejen tisícům fanoušků popu přímo v kyjevské hale, ale také milionům televizních diváků po celém světě.

Ukrajinská policie výtržníka zadržela na 72 hodin. Muži hrozí za výtržnictví peněžní pokuta nebo také až pětileté vězení. „Seďuk je ukrajinský občan. Během vystoupení naší Jamaly se podle svého vlastního vyjádření rozhodl provozovat svůj koníček, přičemž ‚neoficiálně pracuje jako provokující novinář‘,“ vysvětlil Avakov na facebooku.

Osmadvacetiletý Seďuk je svými provokacemi nechvalně proslulý. V roce 2104 v Los Angeles uhodil do tváře herce Brada Pitta, který rozdával autogramy při příchodu na premiéru filmu Zloba - Královna černé magie.

Ve stejném roce se mu podařilo také proniknout na červený koberec na filmovém festivalu v Cannes a vrhl se pod róbu americké herečky Ameriky Ferrerové, která pózovala před fotografy.

Jindy zase Seďuk sáhl do rozkroku americkému herci Leonardu DiCapriovi na filmovém festivalu v Santa Barbaře, vřítil se na pódium během děkovné řeči zpěvačky Adele při přebírání ceny Grammy a dostal políček od amerického herce Williho Smithe, když ho políbil na moskevské premiéře sci-fi komedie Muži v černém 3. Podobné zkušenosti se Seďukem mají zpěvačka Madonna, modelka Miranda Kerrová nebo herečka Kim Kardashianová.

sinfin.digital