FOTOGALERIE: Chystá se druhá řada seriálu První republika. Natačí se v nočním klubu

ČTK

abe

V Sadské na Nymbursku se v těchto dnech natáčejí záběry pro druhou řadu historického seriálu České televize První republika. Filmaři pracují v Pražské ulici ve staré vile, ve které vznikly dekorace představující noční podnik pro pány Ladylike. Natáčení v Sadské se účastní množství komparzistů a známých herců. Děj druhé série První republiky se bude odehrávat v letech 1928 a 1929, na obrazovky by se měla dostat letos na podzim. Připravuje se už také třetí série.

Seriál zobrazuje životy podnikatelské rodiny Valentových v období od začátku první republiky do roku 1945. Rodina zbohatla při válečných zakázkách a po první světové válce se přestěhovala z venkova do Prahy-Podolí. V rodině panují napjaté vztahy mezi bratry, příběh doplňují také milostné vztahy.

Ve vile v Sadské filmaři pracují od neděle 12. února do čtvrtka 16. února. Natáčení se sem poté již nevrátí. Filmový štáb se zastavil již například na Slapech, v Kutné Hoře, Milovicích nebo na pražském Vyšehradě. První série, odvysílaná v roce 2014, měla 22 epizod. Aktuálně natáčená druhá série jich bude mít 13. „Už počítáme i s třetí sérií. Ta bude mít také 13 dílů a natáčení nezačne s tak velkým odstupem od předchozí série, jako tomu bylo u druhé," řekl ČTK producent seriálu Filip Bobiňski, který se zároveň podílí na tvorbě příběhu. Natáčením druhé série seriálu štáb stráví zhruba 100 dní, nyní je za třetinou.

V seriálu se objeví řada známých herců, mezi nimi Ján Koleník, Markéta Plánková, Jiří Vyorálek, Taťjana Medvecká nebo Jitka Schneiderová. Režisérská dvojice Biser Arichtev a Johanna Steiger-Antošová v minulosti pracovala například na seriálu Vyprávěj. „Já jsem shodou okolností měl štěstí a natočil jsem na Slovensku historický seriál 1890. Začal jsem tyto dva seriály porovnávat, ale Republika je pro mě srdcovka, protože byla první a těšil jsem se velmi na kolegy, nemusel jsem přijít do úplně nového kolektivu, kde bych se znovu musel oťukávat, ale všichni se známe a to setkání bylo velmi srdečné," řekl herec Ján Koleník, který ve filmu hraje Vladimíra Valentu, majitele módního salonu, legionáře a detektiva-amatéra.

sinfin.digital