GALERIE: Oscarová noc. Kdo zazářil na červeném koberci?

ČTK

abe

Vyhlašování výsledků cen Americké filmové akademie, známých a vysoce ceněných Oscarů, se samozřejmě točí především kolem nejlepších filmů a hereckých výkonů. Ovšem neméně důležitou roli hraje i to, v čem se herecké hvězdy předvedou na červeném koberci, kde mají zřídkavou šanci prezentovat se samy za sebe a nikoli rolí, kterou hrají. Šaty, které si na sebe oblečou, se tak mohou stát předmětem obdivu nebo posměchu na následující měsíce a roky.

Kdo se tedy v letošním roce chopil šance zapsat se do paměti coby nejlépe oblečená celebrita? Čím překvapili muži? A kdo si donesl nejroztomilejší rekvizitu?

Mezi herečky, jejichž příchod na slavnostní předávání Oscarů byl sledován s největší pozorností, patří hvězda muzikálu La La Land Emma Stoneová. A očekávání rozhodně nezklamala. Její zlatá róba z dílny Givenchy připomínala sošku Oscara a třásně na rovné sukni šatů odkazovaly na 20. léta 20. století, což Stoneová podtrhla výrazně červenou rtěnkou a doladila šperky od Tiffanyho.

Ovšem ještě o něco víc pozornosti vzbudila Ruth Neggaová, která se v této sezóně udělování filmových cen stala doslova miláčkem módního světa. Na předávání Oscarů ohromila diváky v jasně červených šatech od Valentina s dlouhými rukávy a krajkovým stojáčkem.

sinfin.digital