Helena Vondráčková se dočká vlastního muzikálu. Bude postavený na jejích písních, možná si v něm i zahraje

ČTK

raz

Pražské Divadlo Broadway na jaře 2019 uvede muzikál Kvítek mandragory s písněmi Heleny Vondráčkové. Režisérem bude choreograf a scenárista Radek Balaš. Autoři mají pro Vondráčkovou v případě jejího zájmu připravenu jednu z rolí. Zástupci Divadla Broadway také získali předběžný souhlas Olgy Matuškové k zahájení prací na muzikálu s tematikou Waldemar Matuška a jeho písně. Novináře o tom dnes informoval producent muzikálu Oldřich Lichtenberg.

Připravovaný muzikál Kvítek mandragory není podle režiséra Balaše životopisem Vondráčkové, ale vychází z písní, které interpretuje. Zatím není jisté, zda bude Vondráčková v muzikálu hrát. „Ještě máme spoustu času k tomu, abych se rozhodla, jestli se osobně tohoto muzikálu zúčastním. Ráda bych nejdříve celý ten projekt slyšela a viděla pohromadě, takže tato otázka ještě zůstává otevřená," řekla ČTK Vondráčková.

Scénář muzikálu, který má být kriminální komedií ze současnosti, je již hotový. Divadlo Broadway chce Kvítkem mandragory navázat na úspěch muzikálu Mýdlový princ z roku 2015, jejíž libreto napsal také režisér Balaš. Představení založené na písních Václava Neckáře již zaznamenalo přibližně 250 repríz.

V Divadle Broadway také plánují muzikál postavený na písních Waldemara Matušky, který by měl mít premiéru na podzim 2019. Za dědice práv po svém manželovi již Olga Matušková dala souhlas se zahájením prací na muzikálu producentovi Lichtenbergovi a manažerovi Martinu Michalovi. Již existuje seznam písní, o něž se budou tvůrci ucházet v jednáních s majiteli práv.

sinfin.digital