Hitler je obětní beránek a média ovládají židé. Oceňovaný režisér Oliver Stone poskytl kontroverzní rozhovor

Info.cz

abe

Slavný americký režisér Oliver Stone má pravděpodobně rád konspirace. V rozhovoru pro Sunday Times totiž uvedl, že média ve Spojených státech ovládají židé, což brání svobodné debatě o holokaustu. Ten podle Stonea nebyl tak hrozný, jak se tvrdí. Adolf Hitler prý uškodil více Rusům, než židům.

„Na veřejnosti chybí svobodná debata o holokaustu. Je to proto, že americká média ovládají židé,“ myslí si režisér Oliver Stone. Tvůrce filmů jako Narozen 4. července nebo Evita také tvrdí, že Hitlerovi se křivdí a lidé z něj udělali obětního beránka, na kterého se vše svádí.

Režisér chce podle webu Haaretz pokřivený pohled na nacistického vůdce napravit ve svém novém filmu. „Díky své dokumentární práci se dokážu nyní dobře vcítit do Stalina i do Hitlera a chci je uvést do kontextu. Hitler se stal v historii snadným obětním beránkem, na kterého se vše svádělo,“ uvádí režisér.

K tomuto pohledu vede umělce údajně i podezření, že mediální prostor ve Spojených státech ovládají židé. „Tvoří nejsilnější lobby v USA. Pracují tvrdě a dohlížejí na vše. Přitom Hitler mnohem víc než židům ublížil Rusům, zemřelo jich kolem 25 až 30 milionů,“ řekl v rozhovoru Stone.

sinfin.digital