Hotelová loď měla stovky volných míst. Před hurikánem ale odvezla jen hosty, ostatní nechala v nebezpečí

Info.cz

Nepochopitelná bezohlednost, prachsprostý výsměch do smutných tváří malých dětí, žen a starců uvězněných na karibském ostrově Svatý Tomáš po ničivé smršti hurikánu Irma. Přesně tak vypadalo podle několika zdrojů jednání luxusního hotelového koncernu Mariott. Protože Irma zničila místní letiště, tamní hotel vypravil pro své hosty loď. Když se všichni hosté nalodili, zbývaly stále stovky volných míst. V přístavu se mezitím shromáždilo asi 35 lidí, zraněných starců, žen a dětí, kteří rovněž chtěli před následky hurikánu uniknout do bezpečí. Zmizet z cesty hurikánu Jose, který na ostrov směřoval. Jenže místo soucitu kapitána a pomoci námořníků přišlo jen zatroubení lodi a nepochopitelné ponechání zoufalých lidí jejich osudu. 

„Zkrátka nás zanechali v přístavu, mě a dalších 35 lidí. Většina z nás nemá kam jít,“ píše Cody Howard, účastník celé události, na sociální síti Facebook. Tento lovec bouřek jel na ostrov fotit hurikán Irma, nicméně jeho plán na návrat ztroskotal ve chvíli, kdy bylo místní letiště následky přírodních živlů zničeno.

Doufal tak, že se z ostrova, kde docházelo jídlo i voda a elektřina téměř nefungovala, dostane na jedné z lodí. Jaké bylo jeho zklamání, když ani jeho, ani zbylé lidi na palubu plavidla objednaného hotelem Mariott nepustili.

sinfin.digital