Jackie a další tři nejlepší filmy, které právě teď běží v našich kinech

Tereza Čechová

Konec minulého roku patřil v našich kinech jednoznačně druhému pokračování vánoční pohádky Anděl Páně. Chvíle jeho kralování jsou sice u konce, překonat neuvěřitelný milion diváků, který jej navštívil, se ale jistě nějakou dobu nepodaří. Neznamená to ale, že by nebyl důvod do kina vyrazit. Co by nemělo uniknout vaší pozornosti?

Jackie

Dosud neobjasněná vražda prezidenta Johna F. Kennedyho spáchaná 22. listopadu 1963 a množství konspiračních teorií, které ji dodnes provázejí, se do americké historie zapsaly skutečně nesmazatelně.

Film Jackie, který do našich kin právě dorazil, se točí kolem Kennedyho stejnojmenné manželky, svého času jedné z nejmladších prvních dam, které Spojené státy vůbec kdy poznaly. Ta se po osudném odpoledni musí vyrovnat nejen s osobní ztrátou manžela a otce svých dětí, ale jako první dáma je nucena v těžkých chvílích podržet i celý národ.

Její ztvárněni přineslo Natalie Portman nominaci na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. Jestli jej i navzdory konkurenci skutečně obdrží, se ukáže už za necelý měsíc, v neděli 26. února.

ČSFD: 72%

sinfin.digital