Jak jíst méně nezdravého jídla? Klíč je podle vědců ve způsobu servírování

Info.cz

MIA

S příchodem ledna se řada lidí pokouší o restart životního stylu, mezi nejpopulárnější předsevzetí patří tradičně snaha shodit pár přebytečných kil. Jen málokdo ale dokáže odolat, aby se občas nespustil a nezakousl se do něčeho nezdravého – jenže dobrého...

Američtí vědci se zabývali výzkumem, kde pozorovali chování lidí ve vztahu k nezdravému jídlu. Britský deník Independent informuje o studii vydané magazínem Journal of Marketing Research, který dospěl k zajímavým výsledkům.

Podle tří vědců se prokázalo, že lidé více inklinují ke konzumaci nezdravých pokrmů, pokud jim je někdo donese až pod nos. „Zjistili jsme, že účastníci studie jedli méně či naopak více nezdravých pokrmů v závislosti na tom, jakou aktivitu museli vyvinout, aby se k takovému jídlu dostali,“ stojí v závěrech vědeckého týmu.

sinfin.digital