Jak posílit mysl a cítit se v pohodě? 10 rad pro každý den

Info.cz

ekb

Taky jste si na Nový rok sepsali seznam předsevzetí, ale zatím jste z něj nic nesplnili? Řiďte se tímto návodem každý den a papírek s novoročními sliby můžete zahodit. 

1. Alespoň 15 minut denně tiše přemýšlejte

Čtvrthodinka klidného přemýšlení nad tím, co jste dokázali a chcete dělat lépe, vám pomůže utřídit si myšlenky a obnovit motivaci k dosažení vašich cílů.

2. Jednou denně udělejte něco, z čeho máte obavy

Rádi byste něco udělali, ale brání vám strach, že selžete? Udělejte to! Pokud se pustíte do něčeho, co vás vyvede z vaší komfortní zóny, můžete změnit vnímání sama na sebe.

3. Piště si, za co jste vděční

Zapište si každý den tři věci, za které jste vděční, a změňte tak způsob, jak vidíte svět. Pokud si budete pravidelně připomínat, za co jste v životě rádi, budete podle odborníků lépe spát a nebudete trpět úzkostmi. Zabere vám to jen pár minut denně, je to ale snadný způsob, jak pozvednout svého ducha.

4. Lépe se starejte o své fyzické zdraví

Jakkoliv se můžete snažit myslet pozitivně, váš mozek nebude fungovat efektivně, pokud nemáte dostatek spánku a pohybu a nejíte alespoň trochu zdravě. Nedělejte to ale proto, abyste zhubli nebo vypadali dobře v plavkách. Myslete hlavně na to, že zdravé tělo znamená zdravější a silnější mysl.

sinfin.digital