Letecký „Uber“ není daleká budoucnost. Z Londýna do Francie se soukromým letadlem dostanete za rekordně nízké ceny

Info.cz

IvM

Z Londýna do francouzského Le Touquet, soukromým letadlem a jen za 1700 korun. Nebo z Cannes na prosluněnou Mallorku za necelé 4 tisícovky. Vypadá to možná až moc dobře, než aby to byla pravda, ale skutečně to jde. Nová aplikace, která funguje podobně jako třeba Uber, už je v provozu. 

Nová aplikace s názvem Wingly spojuje piloty s potenciálními cestujícími. Pilot jen jednoduše zadá, kam se plánuje se svým malým letadlem vydat, zveřejní počet volných míst a cenu, která je navíc zpravidla velmi příznivá.

Pokud se cestovatel rozhodne některou z nabídek využít, stačí si pak let zarezervovat a přijít na konkrétní letiště.

V současnosti je možné využít například cestu z rakouského Linzu do chorvatského rezortu Mali Lošinj, cena jedné „letenky“ se pohybuje okolo 5 tisíc korun. Let z Mnichova do Salzburku přijde cestující přibližně na 1200 korun. Podle serveru DailyMail je výhodné létat i po Británii, v moha případech totiž let vyjde levněji než cesta vlakem.

V současnosti je možné si vybrat asi z 3000 letů po celé Evropě, na nedlouho by ale mohla přibýt možnost zaletět si i do Karibiku. Pokud si cestující přesto nevybere žádnou z možností, díky aplikaci může trasu navrhnout sám. Pokud nějakého pilota zaujme, mohou se spolu domluvit.

sinfin.digital