Místo dokonalého protějšku dluhy. Seznamky přijdou nepozorné zákazníky draho, končí to i exekucemi

Info.cz

ekb

Uspěchaná doba nutí lidi čím dál častěji hledat životního partnera na internetových seznamkách a pro jejich provozovatele je z toho zlatý důl. Ne vždy ale novodobý způsob seznámení vede k nalezení „toho pravého“. Jak upozorňuje spotřebitelská organizace dTest, internetové seznamky často lákají nové klienty, aby jejich služby vyzkoušeli během prvního měsíce za snížený poplatek. Po této době je ale potřeba se „aktivně odregistrovat“, jinak zákazníkovi hrozí, že mu z účtu odejdou peníze za další členské období. Na co je potřeba si dát na cestě za seznámením se s ideálním partnerem pozor?

Nejeden uživatel internetových seznamek se kvůli jejich praktikám spálil. Členství na zkoušku totiž bývá spojeno s jeho automatickým prodlužováním. Po úvodním měsíci ale podmínky přestávají být výhodné a cena je mnohdy i mnohonásobně vyšší. Další období, na které se zájemce upíše, přitom může trvat i rok.

„Lidé si obvykle myslí, že pokud své členství sami neprodlouží, po měsíci skončí. Ve skutečnosti je tomu ale naopak. Dokud členství nevypoví, smlouva se neustále automaticky prodlužuje a seznamka si samozřejmě účtuje nemalé poplatky. Klienti pak neuspějí ani s argumentem, že stránky nenavštěvují, a služby tím pádem vůbec nevyužívají,“ upozorňuje vedoucí právního oddělení spotřebitelské organizace dTest Lukáš Zelený.

Od chudoby dělí Čechy rozbitá pračka nebo nemoc, na hraně balancují stovky tisíc lidí, říká ekonomka Švihlíková

sinfin.digital