Morová loď v Karibiku. Stovky cestujících na luxusním plavidle onemocněly záhadnou chorobou

Ondřej Fér

Plavba na Independence of the Seas nabídne množství gurmánských zážitků, slibuje reklama na výletní cestu jednou z nejluxusnějších lodí světa. Poslední cesty obřího plovoucího hotelu ale pronásleduje smůla. Stovky lidí opakovaně trpí prudkými otravami a spekuluje se o tom, že nákaza vychází právě z lodní kuchyně.

Noc předtím, než obří osobní loď Independence of the Seas měla zakotvit po pětidenní plavbě ve floridském přístavu Port Everglades, na ní náhle vypukla epidemie choroby střevního onemocnění. Nakazilo se 332 lidí, u všech se nemoc projevila takřka současně. Přiznaky? Prudké zvracení, horečka, slabost.

Victoria Nolanová, jedna z účastnic poslední plavby velké lodi, řekla americké stanici WPLG-TV, že onemocnělo šest z patnácti lidí, s nimiž na Independence of the Seas cestovala. „Lidé se snažili co nejrychleji dostat na ošetřovnu. Jeli výtahem, všichni zvraceli. Je to odporné, ale tak to bylo,” uvedla Nolanová. Dodala, že nával nemocných byl takový, že se u lodní ošetřovny udělala čtyřhodinová fronta.

KLDR obestírá další záhada: Do Japonska připlouvají lodě s desítkami mrtvých

sinfin.digital