Muž sedí 120 hodin týdně u Playstation, hraje i ve spánku. „Sony mě přehlíží, jinde bych byl celebrita,“ stěžuje si

Info.cz

abe

Jeho revírem jsou videohry a jeho tempo je vražedné – jeden z nejzapálenějších hráčů mezi fanoušky konzole Playstation Haram Karim sbírá denně ceněné platinové trofeje. Týdně sedí před obrazovkou s ovladačem v ruce až 120 hodin. „Každý den bych rád skončil, ale jsem na tom příliš závislý, nejde to,“ svěřuje se Karim, který občas hraje, i když spí. Seznamte se s mužem, který svoji závislost dotáhl na úplně novou úroveň.

Nejdřív trochu teorie: Hráči, kteří mají konzoli Playstation, sbírají za plnění úkolů ve videohrách trofeje. Někdy jde jen o to danou hru dokončit, jindy je potřeba víc úsilí a úporná snaha splnit specifický cíl. Seznam podobných úkolů má každý titul, a když je hráč splní všechny, dostane platinovou trofej. A právě na jejich sbírání se zaměřuje Hakam Karim, který má v hráčském světě přezdívku Hakoom a na kontě má od roku 2009 už 1 200 platinových pohárů. Tedy úctyhodných 1 200 her, které hned několikrát prošel horem dolem.

„Jakmile jsem se tehdy dozvěděl o sbírání trofejí, byl jsem nadšený. Moc jsem chtěl soutěžit a být mezi nejlepšími deseti hráči. Jakmile jsem tu hranici překročil, věděl jsem, že se dostanu až na vrchol,“ tvrdí v rozhovoru pro web Eurogamer Karim, který byl teprve druhým člověkem, který hranici 1 200 trofejí překročil.

Plnění úkolů přitom mnohdy není nijak lehké. Karim ale přesto tvrdí, že má čas i na rodinu. „Každý den jdu do práce, pak přijdu domů, najím se a pak pár hodin hraju. Pak strávím nějaký čas s rodinou nebo jdu ven, přijdu a zase hraju. Pak jdu spát,“ popisuje svojí rutinu Karim.

sinfin.digital