Neuvěřitelný příběh mladé Maddy. Lékaři jí dávali tři měsíce života, boj s rakovinou zázračně vyhrála

ekb

V říjnu roku 2015 lékaři 17leté Maddy Ritchieové diagnostikovali vzácnou formu rakoviny. Když jí doktoři oznámili, že má jen tři měsíce života, zhroutil se jí svět. Rozhodla se ale, že musí myslet pozitivně a právě její víra ji dostala z nejhoršího. Jak řekla pro server Unilad, kterému se svěřila se svým příběhem, „nebyla připravená zemřít“. Dnes o dva roky starší Australanka o své nemoci, během které procházela neuvěřitelným peklem, napsala knihu a věří, že se už rakovina nevrátí.

„Bylo to jen pár týdnů poté, co jsem dokončila střední školu. Přemýšlela jsem nad budoucností, když mi byla diagnostikována rakovina rabdomyosarkomu čtvrtého stupně,“ svěřila se serveru Unilad. Osmicentimetrový nádor se nacházel v její pánevní oblasti, jen pár centimetrů od močového měchýře, střeva a děložního čípku.

Poprvé si všimla, že je něco špatně, když nádor začal „vystupovat“ těsně pod kůži, která se začala zabarvovat do žlutofialové barvy. „Měla jsem také dýchací potíže, někdy jsem se dokonce nemohla vůbec nadechnout. Začala jsem ztrácet kontrolu jak nad močovým měchýřem, tak nad střevem. Jen stěží jsem dostala po schodech nahoru, neměla jsem žádnou energii,“ vzpomíná dnes 19letá Maddy.

Babiš a Zeman jsou nesmírně nebezpeční, víc než Vandas s Konvičkou, varuje expertka na extremisty

sinfin.digital