Nová teorie vzniku života na Zemi. Fyzik pracuje s předpokladem, že jsme mimozemšťané

vkr

Ani raketoplány, ani vesmírné lodě s rychlostí blízkou rychlosti světla. Mimozemšťané se podle nové studie profesora Arjuna Berera dostali na Zemi úplně jinak – na částicích vesmírného prachu, který vesmírem cestuje rychlostí až 70 kilometrů za vteřinu. Z jednoho pobřeží USA na druhé tak vesmírná "havěť" umí letět necelou minutu, vzdálenost mezi Zemí a Jupiterem podle nové teorie zvládne překonat přibližně za 16 týdnů. 

Tak jsme ve vesmíru sami, nebo ne? A pokud nikoliv, dostali se mimozemšťané někdy na Zemi? Odpověď nabízí tým profesora Berery, který studoval proudění vesmírného prachu a přišel s hypotézou, že mikroorganismy z cizích planet mohli tento "dopravní prostředek" při svých meziplanetárních cestách pohodlně využívat.

Skafandr k tomu nepotřebovali. Vědci totiž již dříve zjistili, že ve vesmíru dokáží přežít například některé druhy rostlin, bakterií, ale i jednoduší živočichové - třeba Želvušky. Podle Berera tak lze podle jeho teorie rovněž vysvětlit i vznik života na planetě Zemi.

Fyzici tvrdí, že částečky prachu a mikroorgnismů se mohou srážet s pevnými částicemi v atmosféře, což jim dá dostatečnou energii, aby mohly uniknout gravitaci a vydat se na cestu do vesmíru, případně na jiné planety.

sinfin.digital