Nový fenomén. Fantastická zvířata vidělo už přes 300 000 Čechů

Info.cz

Po skončení úspěšných sériích jako byl Hobit nebo filmy o Harry Potterovi jsme zřejmě svědky zrodu fenoménu jménem Fantastická zvířata. Napovídají tomu rekordní návštěvnost i zisky.

Fantastická zvířata jsou v Česku stále na vrcholu sledovanosti, a to už druhý víkend za sebou. Za necelé dva týdny ho v českých kinech vidělo přes 300 tisíc diváků. Film tak šlape na paty letos zatím nejnavštěvovanějšímu snímku, kterým je s 477 tisíci zhlédnutími film Tajný život mazlíčků.

Film Fantastická zvířata a kde je najít se díky své úspěšnosti dostal do české desítky nejnavštěvovanějších filmů o premiérovém víkendu. Tu s přehledem vede americký blockbuster Padesát odstínů šedi, který těsně po premiéře navštívilo necelých 260 tisíc lidí. Na druhé straně za sebou Fantastická zvířata nechávají první dva díly z trilogie Hobit, u kterých se hranice návštěvnosti pohybovala těsně okolo 200 tisíc.

Vysoká celosvětová návštěvnost zajistila, že si nový příběh mloka Scamandera a jeho podivuhodných zvířat na sebe vydělal už v prvním týdnu. Cena jeho výroby se vyšplhala na 125 milionů dolarů, v přepočtu více než 3 miliardy korun. Za deset dní už byl schopen vydělat téměř pětinásobek. Tím se zařadil na třinácté místo v žebříčku nejvýdělečnějších filmů roku 2016.

Další nespornou výhodou, kterou Fantastická zvířata mají, je i fakt, že už v podstatě má fanouškovskou základu. Tu získal především z řad příznivců potterovských filmů.

sinfin.digital