Nový seriál Pán prstenů: Tolkien se musí otáčet v hrobě, říká herec ze slavné trilogie

ČTK

raz

Americká společnost Amazon se chystá natočit fantasy seriál na motivy románové trilogie Pán prstenů britského spisovatele J. R. R. Tolkiena. Na produkci už získala práva a čeká hned několik řad seriálů. Kolik za licenci zaplatila, firma zatím tají. Někteří herci ze slavné filmové trilogie se naopak netají tím, že se jim nápad nelíbí.

Například velšský herec John-Rhys Davies, představitel trpaslíka Gimliho, v rozhovoru pro server Den of Geek, uvedl, že si o lidech, kteří seriál připravují, myslí, že jsou chamtiví. "Je to prostě hanba. Tolkien se z toho musí v hrobě obracet," řekl Davies. Podle herce by producenti měli Tolkienův svět nechat na pokoji a vytvořit si svůj vlastní svět.

Děj nového seriálu by měl předcházet událostem z prvního dílu trilogie Pán prstenů, tedy Společenstva Prstenu. Tolkienovy fantasy romány jsou podle Amazonu "kulturním fenoménem". Americká společnost se nemůže dočkat až vezme fanoušky na "novou epickou cestu" do Středozemě, stojí v prohlášení.

Datum uvedení seriálu, ani jména umělců, kteří by se na jeho tvorbě měli podílet, Amazon nesdělil. Nezveřejnil ani cenu, za kterou práva koupil. Podle serveru Deadline ale zaplatil Amazon více než 200 milionů dolarů (4,4 miliardy korun).

Kromě několika řad seriálu by mohl vzniknout i takzvaný spin-off, tedy příběh odvozený od hlavní linie projektu, který rozvíjí jeden její motiv. Aby se mohli zájemci na nové příběhy ze světa lidí, elfů, trpaslíků a čarodějů podívat, museli by si předplatit službu Amazon Prime.

sinfin.digital