Opravdový hrdina: Desetiletý chlapec zachránil život bratříčkovi. Napodobil scénu z filmu

luš

Desetiletý Jacob z Michiganu je hrdinou USA. Sám totiž zachránil život svému dvouletému bratříčkovi, který se málem utopil v bazénu. Jacob si vzpomněl na scénu ze svého oblíbeného filmu San Andreas, kde hlavní hrdina provádí resuscitaci, a napodobil ji. Herec Dwayne Johnson, který postavu ztvárnil, označil chlapce za „skutečného hrdinu“. 

Jacoba společně s jeho bratry - dvouletým Dylanem a desetiletým Gavinem – hlídala babička, protože maminka musela do práce. Dylanovi se ale povedlo v nestřeženém okamžiku vytratit ven a namířil si to do zahrady. Jacob si po chvíli všiml, že jeho malý bratr zmizel a vydal se ho hledat. Našel ho v bazénu obličejem dolů. Naštěstí nezazmatkoval – vytáhl ho z vody a začal ho resuscitovat. Přesně tak, jak to viděl ve svém oblíbeném filmu.

Povedlo se mu bratříčka nahodit, ale protože plně nereagoval, běžel Jacob za svojí babičkou, aby jí řekl, co se stalo. Ta zavolala záchranku, která Dylana odvezla do nemocnice. Tam mezitím vyrazila i maminka obou chlapců. „Byl v bezvědomí a byl dva dny na kyslíku. Ale už je na tom dobře a vyšetření neukázala žádné neurologické poškození, ani trvalé následky,“ popsala BBC stav Dylana.

Na svého staršího syna je moc pyšná. „Nedostává se mi slov. Jsem ohromená tím, co Jacob udělal,“ uvedla.

sinfin.digital