Po Zlatých glóbech Oscaři. Celebrity si zřejmě opět vezmou na paškál Donalda Trumpa

Info.cz

ekb

Už lednové předávání Zlatých glóbů si americké celebrity nebraly servítky a pustily se do nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Je jasné, že v podobném duchu se bude nést i nedělní předávání Oscarů. Udílení prestižních zlatých sošek si podle odhadů nenechají ujít miliony diváků a právě očekávaná kritika Donalda Trumpa přiláká k obrazovkám víc lidí než dřív.

O letošních Oscarech se hovoří jako o politicky nejnabitějším večeru slavnostního udílení cen americké filmové akademie v historii. Zlaté sošky se přitom rozdávají už od roku 1929.

Ani minulé ročníky se neobešly bez kritiky. Řešilo se především to, že americká filmová akademie upřednostňuje bílé herce před těmi Afroamerickými a na twitteru se kvůli tomu rozšířil hashtag #OscarsSoWhite. V podobném duchu žijí sociální sítě i letos, s ohledem na nového prezidenta se však hashtag změnil na #OscarsSoOrange.

Bílý dům dění kolem Oscarů sleduje s nelibostí. Mluvčí Sean Spicer, který je sám terčem posměchu Hollywoodu, už uvedl, že se Donald Trump na nedělní galavečer dívat nebude.

V lednu se do Trumpa obula herečka Meryl Streepová během udílení Zlatých glóbů, které jasně ovládl muzikál La La Land. Trump jí na twitteru vzápětí odpověděl a označil jí za „přehodnocovanou herečku“ a „lokaje Hillary“.

sinfin.digital