Počítačový hráč žertem zavolal na policii. Zásahová jednotka pak omylem zabila otce dvou dětí

abe

Některé fórky se občas tragicky zvrtnou. Pokud ale vedou až ke smrti, neexistuje pro ně žádná omluva. Ani lítost už totiž nevrátí život 28letému Američanovi, na kterého z legrace zavolali zásahovou jednotku. Přestože nic neudělal, policisté se na základě udání domnívali, že zastřelil svého otce a drží v domě politém benzinem rukojmí. Nic z toho ale nebyla pravda. Přestože se Andrew Finch policistům vzdával, udělal neobratnou chybu, která donutila zásahovou jednotku střílet a jeho stála život.

Policie v kansaském městě Wichita obdržela odpoledne 27. prosince děsivý telefonát. Muž ve sluchátku tvrdil, že právě zastřelil svého otce a drží svoji matku a bratra jako rukojmí v domě, který polil benzínem. Na místo okamžitě vyrazila zásahová jednotka SWAT. Na adrese nebydlel vrah, ale 28letý Finch se svoji rodinou. Protože dle své tety slyšel před domem hluk, šel se podívat ven, co se děje.

Jakmile otevřel dveře, vyzvali ho policisté, kteří na něj mířili zbraněmi, aby se vzdal a dal ruce nahoru. To Finch také udělal. Přestože spolupracoval s policií, zřejmě nevědomky po krátkém čase chtěl dát ruce opět dolů. Policisté předpokládali, že chce sáhnout po pistoli, kterou má u sebe ukrytou, a proto začali střílet. Finch byl na místě mrtvý.

V současné době probíhá vyšetřování, které má objasnit, kdo celý tragický vtip zosnoval. Vše zatím ukazuje na 25letého Tylera Barrise z Los Angeles. Ten prý na Finche zavolal policisty proto, že se s ním pohádal při hraní počítačové hry Call of Duty a chtěl ho tímto způsobem vystrašit.

sinfin.digital