Pokladní s vytetovaným hákovým křížem dostala vyhazov. Internet se baví na účet Kauflandu

Info.cz

Eliška Kubátová

ekb

Fotografie prodavačky, která má na ruce vytetovaný hákový kříž, pobouřila Česko. Společnost Kaufland, kde pokladní pracovala, ženu s okamžitou platností vyhodil a podle informací INFO.CZ zvažuje i její právní postih. Obchodní řetězec se za vzniklou situaci omlouvá, sociální sítě však od včerejška nežijí ničím jiným. Kromě rozhořčených komentářů facebookový účet Kauflandu zaplavila i celá řada ironických příspěvků a fotografií, které se společnosti kvůli prodavačce vysmívají. „Prosím půlku šumavy na zítra,“ zní jeden z příspěvků.

„Děkujeme našemu pozornému zákazníkovi za upozornění. Všem se za vzniklou situaci omlouváme! Naše společnost striktně odmítá propagaci předmětné symboliky v jakékoli podobě. S danou osobou byl neprodleně ukončen pracovní poměr a zvažujeme její právní postih,“ napsal redakci INFO.CZ mluvčí společnosti Kaufland Michael Šperl.

Na případ upozornil muž s přezdívkou Kýbel, který prodavačku potkal na pobočce obchodu v pražské ulici U Plynárny. Kromě hákového kříže měla žena na paži vytetované i další motivy odkazující se na nacistické Německo – muže se vztyčenou pravicí a také bránu, která připomíná vjezd do koncentračního tábora.

Od chudoby dělí Čechy rozbitá pračka nebo nemoc, na hraně balancují stovky tisíc lidí, říká ekonomka Švihlíková

sinfin.digital