Pozor, vyletí ptáček. Politici se snaží fotkami s dětmi lovit voliče. Ne vždy se to ale povede

Info.cz

ekb

Vyfotit se s dětmi může politikům před volbami nahnat body. Anebo taky ne. Pokud se fotografům podaří zachytit, jak se politik ve společnosti dětí tváří kysele, může se stát naopak terčem posměchu lidí na sociálních sítích. Právě to se stalo britské premiérce Therese Mayové. Jak si rozumí s dětmi další politici?

Fotografie, jak bývalý americký prezident Barack Obama klečí na koberci v Bílém domě, aby si pohrál s batoletem, obletěla celý svět. Že si Obama s dětmi skutečně rozumí, však dokázala celá řada dalších snímků. 

Ne všichni politici ale jsou při setkání s dětmi tak elegantní a obratní. Namísto obdivu pak fotka s dětmi může spíš uškodit a politik se díky ní může stát terčem posměchu. Příkladem je snímek britské premiérky Theresy Mayové, která se zastavila v jedné z tamních škol, aby oslovila budoucí voliče. Její znechucenou grimasou při hovoru se školačkami se ale nyní baví sociální sítě.

Zato další britský politik Jeremy Corbyn, který od září 2015 vede opoziční Labouristickou stranu, si s dětmi evidentně rozumí. Školáky upoutal hrou na housle, jednoho z žáků dokonce natolik, že politikovi za zády tancoval.

S dětmi si v roce 2014 snažil nahnat politické body i tehdejší předseda britské strany Liberálních demokratů zase Nick Clegg. Podle fotografie se ale zdá, že víc než děti ho spíš zajímá mísa s ovocem.

sinfin.digital