Pro nedočkavé fanoušky: 6 věcí, které se stanou v nové sérii Hry o trůny

vkr

Světový seriálový trhák již za několik měsíců vstoupí do své sedmé sezóny a miliony fanoušků nadšeně diskutují, co se ve fiktivním království založeném na brilantní představivosti autora literární předlohy George R. R. Martina odehraje. Jisté je to, že první díl sedmé série odvysílá stanice HBO již 16. července a novinkou pro aktuální sezónu je, že děj se nyní může odchýlit od své literární předlohy a je tedy možné, že se vydá naprosto nečekanými směry.

Co zatím víme?

Invaze Daenerys: Dračí žena plánuje invazi do Westerosu. To sice fanoušci vzhledem ke konci šesté série tušili, nicméně děj nejspíše nabere na obrátkách mnohem rychleji, než se čekalo. Předpokládá se, že Daenerys se může vylodit na dvou místech: buď u bývalé pevnosti rodu Targaryenů, Dračího kamene nebo u Dragonpitu v Králově Přístavišti.

Lannisteři versus Tyrellové: Dva rody, které byly kdysi spojenci, budou v sedmé sezóně v otevřené válce. Diváci se však díky tomu budou moci vypravit na místa, která se ještě na obrazovce neobjevila: na Casterlyovu skálu do sídla Lannisterů nebo do bohaté obchodní pevnosti nazvané Vysoká zahrada.

Poté, co Daenerys dorazí do Westerosu, zde nalezne minimálně jednoho spojence. A tím nebude nikdo jiný, než Jon Snow. Podle scén, které byly natočeny ve španělském Baskicku, se Daenerys a Jon společně vylodí u Dračího Kamene.

sinfin.digital