Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv
do vaší e-mailové schránky

Newsletter
Přihlásit se k odběru

Proč byste si měli solit kávu? Nový šílený trend vás nejspíš překvapí

Proč byste si měli solit kávu? Nový šílený trend vás nejspíš překvapí

Dostat se k opravdu dobré kávě je stále jednodušší. Po celém Česku vznikají kavárny, kde vám ani v případě, že budete prosit na kolenou, nedají cappuccino se skořicí a americano s mlékem a cukrem považují za zločin proti dobrému vkusu. Teď přichází ale úplně nová libůstka. Lidé si začínají do kávy přidávat schválně sůl.

Ano, čtete správně.  Milovníci kávy přicházejí stále s něčím novým. Podle vědců ionty sodíku neutralizují hořkost kávy a zvýrazní její chuť. Sůl se přidává proto, aby nápoj lépe chutnal, píše Independent.

Každý šálek kávy by se solit neměl, ale pokud je káva velmi hořká, tak špetka soli chuť podle zastánců této metody znatelně zlepší. A nemusí jít jen o kafe. Bývalý šéf technologií Microsoftu Nathan Myhrvold na večeři se svými přáteli zjistil, že podobná metoda pomůže i vínu.

Stejně jako u kávy ale musí být člověk opatrný, aby chuť ještě nezhoršil. Každý, kdo se někdy napil slaného nápoje, ví, že to žádná dobrota není. 

 
Přejít na homepageVíce z kategorieZpět na začátek