Sexuální eskapády hollywoodského magnáta už řeší policie na obou stranách Atlantiku. Obvinění se mu kupí před nosem

ČTK

lup

Kvůli obvinění ze sexuálních útoků vyšetřuje filmového producenta Harveye Weinsteina policie ve Spojených státech a v Británii. Newyorské úřady se zabývají případem z roku 2004, policie z oblasti Liverpoolu zase událostí z 80. let. Informovaly o tom agentury AFP a PA.

Proti jednomu z nejmocnějších mužů Hollywoodu se strhla lavina obvinění za činy spáchané i před více než dvěma desítkami let poté, co skandál kolem jeho nepřípustného chování minulý týden rozpoutal deník The New York Times. List mimo jiné informoval, že 65letý Weinstein uzavřel kvůli sexuálnímu obtěžování mimosoudní dohody o odškodnění s nejméně osmi ženami.

Policie v New Yorku se podle amerického listu Daily News věnuje údajnému útoku, o kterém informovala herečka Lucia Evansová v časopise The New Yorker. Žena byla prý přinucena k orálnímu styku. Ve stejném článku si na znásilnění stěžují ještě dvě další ženy, včetně italské herečky Asii Argentové.

Police v liverpoolské oblasti Merseyside potvrdila, že vyšetřuje zprávu o sexuálním útoku, který se v 80. letech údajně stal v Londýně. Totožnost osoby, která podala stížnost, ale nezveřejnila.

sinfin.digital