Skandál v luxusní čtvrti Bristolu. Stromy, pod kterými parkují drahá auta, pokryly bodce proti ptákům

IvM

Obyvatelé luxusní čtvrti britského Bristolu vzali boj s ptáky do vlastních rukou a sáhli po radikálním řešení. Větve stromů pokryli dlouhými hroty, aby na ně opeřenci nesedali. Podle tamních ekologů to ale udělali jen proto, aby jim ptačí trus neničil drahá auta. Krok proto kromě zdviženého obočí estétů vyvolává i kritiku.

Hroty, které obvykle před ptačím trusem chrání významné stavby nebo sochy, se z ničeho nic objevily na stromech, které se nacházejí v blízkosti exkluzivní části britského města Bristol. Jeden z místních ekologů serveru Independent řekl, že stromy jsou pro ptáky „doslova neobyvatelné“.

Jeden z obyvatel čtvrti se svěřil, že hroty jsou na stromech jen proto, aby ptáci místním obyvatelům neznečišťovali svým trusem luxusní auta. „Zkoušeli jsme i jiné metody. Na větve jsme například umístili makety dravců, ale nefungovalo to.“

Zastupitelka za stranu Zelených Paula O´Rourkeová uznala, že stromy se nacházejí na soukromém pozemku a majitel s nimi tedy může nakládat po svém. Dodala ovšem, že si podle ní mnozí lidé přírody zkrátka neváží.

sinfin.digital