„Skoč, to dáš,“ volali na zesnulého Třísku mladíci. Film, který už nenatočil, vznikne jako jeho pocta

ČTK

Blesk.cz

lup

Film Na střeše, který se měl dnes začít natáčet s náhle zesnulým hercem Janem Třískou, jeho autoři chtějí i přes tragickou událost dokončit. Rozhodli se jej vytvořit jako poctu. Mezitím se objevují další svědectví lidí, kteří Třísku viděli na Karlově mostě v osudných chvílích. 

Od počátku tragédie se spekulovalo o její příčině, zda šlo o nehodu, nebo rozvážný čin. Záchranáři totiž nejprve mluvili o muži, který do vody skočil. Jeho přátelé trvají na tom, že muselo jít o nehodu, a připomínají rituál, který herec před každým natáčením absolvoval – navštěvoval jednu sochu na mostě, která mu přinášela štěstí.

Fotografie pořízená jedním ze svědků zachycuje Třísku sedícího u sochy nad jedním z pilířů. Nohy měl přes okraj a zřejmě několik desítek minut se kochal pohledem na Prahu.

„Procházeli jsme se s manželem a vnučkou po Karlově mostě, když mě zarazilo, že na zábradlí směrem k vodě sedí starý pán. To mohlo být asi čtvrt na čtyři. U něj stála asi dvacetiletá tmavovlasá dívka, ke které se pán nakláněl a něco si povídali. Oba působili klidně. Moje vnučka si ještě všimla dalších dvou mladíků, co na toho pána prý pokřikovali: ‚Ty to dáš, skoč, skoč.‘ Chvíli jsme se zastavili, jestli nebude potřebovat pomoc, ale nic se nedělo a tak jsme šli dál,“ popsala situaci webu iDnes.cz Ludmila ze Slovenska.

Film dotočí jako poctu

Tříska měl dnes začít natáčet film Na střeše, kde měl obsadit hlavní roli. Režisér Jiří Mádl již dříve uvedl, že Tříska byl na natáčení připravený a absolvoval už také kostýmní zkoušku. Prý se těšil, spekulace o úmyslném skoku Mádl odmítl.

sinfin.digital