Šperky v dubnu, foťáky v listopadu. Kdy budou ceny zboží nejnižší?

Vendula Stadlerová

Ceny zboží se v průběhu roku mění podle poptávky, ročního období nebo s ohledem na vstup novinek na trh. Server Business Insider sestavil přehled, kdy se výrobky dají zpravidla očekávat v akci nebo kdy se jejich cena z celého roku obvykle pohybuje nejníže. Ten, kdo zvažuje koupi třeba sněhové frézy nebo šperků, měl by si počkat na duben. V květnu jdou s cenou dolu například prodejci matrací.

Leden

Kdo váhá s nákupem nového nábytku, měl by si pospíšit. V únoru se totiž představují novinky v prodeji bytového zařízení. Výprodeje proto běží v lednu. Začátek roku je celkově měsícem slev, kdy obchodníci lákají tradičně i na zlevněné vánoční a sezónní zboží. Ve slevě nabízí nejčastěji zimní oblečení, hračky nebo domácí posilovací nástroje.

Únor

Na luxusní cukrovinky je dobré si počkat do února. Čokoláda nejvyšší kvality bývá v akci hlavně po Valentýnu. Levnější ale bývají zpravidla třeba i programy pro daně a účetnictví.

Březen

Výbavu na hory je možné nejvýhodněji pořídit na konci sezóny, kdy se s poklesem teplot začnou obchodníci zbavovat lyžařského a snowboardového vybavení. Kdo netrvá na módních novinkách při výběru kufrů a zavazadel, neměl by jejich nákup promarnit v březnu. Před uvedením nových modelů se doprodávají loňské modely.

Duben

S jarem přichází pravidelná pozimní údržba aut a obchodníci s autodíly nebo servisy můžou lákat na různé akce. Na příští sezónu je také možné pořídit levně třeba sněhovou frézu. Ve slevě bývají i šperky.

Květen

Na koupi nové matrace do postele je nejvyšší čas právě v květnu. Obchody se zbavují starého zboží před dodáním nových typů. Výhodné bývají i kuchyňské spotřebiče, ledničky nebo třeba svatební doplňky a dárky.

sinfin.digital