Svatba jako kampaň? Babiš si dnes na Čapím hnízdě vzal dlouholetou přítelkyni Moniku

ČTK

Blesk.cz

raz

Předseda hnutí ANO a bývalý ministr financí Andrej Babiš se dnes odpoledne oženil se svou dlouholetou partnerkou Monikou, s níž má dceru Vivien a syna Frederika. Svatbě pod širým nebem na Čapím hnízdě přihlíželo na 200 hostů. Kolem areálu opakovaně projela protestní jízda aut, z nichž zněla hesla kritizující šéfa ANO. Po civilním obřadu si hosté prohlédnou areál, který je až do neděle pro veřejnost uzavřený. Večer je připravena pro svatebčany slavnostní galavečeře.

Nevěsta, která již dříve používala příjmení Babišová, měla na sobě dlouhé bílé šaty s hlubokým dekoltem a závoj. Již dříve prozradila, že její snubní prstýnek zdobí diamanty, zatímco ženich bude nosit hladký prsten bez ozdob.

O svatbě informovali Babišovi v dubnu, organizaci si vzala na starost Monika. Novomanželé se znají 25 let, žijí spolu 23 a vychovávají dvě děti. Oba si za svědky zvolili své dlouholeté kamarády. Dvaašedesátiletý Babiš, jehož hnutí je favoritem blížících se voleb, má z prvního manželství dvě dospělé děti. Monika je o 20 let mladší. Líbánky prý pár neplánuje, ale rodinnou dovolenou ano.

Češi mohou do Evropského parlamentu volit, i když nebudou doma. V zahraničí to ale tentokrát nelze

sinfin.digital