Tajné investiční choutky, ochranka za miliony a žádné Ferrari. 6 zajímavostí o šéfovi Facebooku, které jste nevěděli

Michal Benatzky

Majetek Marka Zuckerberga, který pohádkově zbohatl díky sociální síti Facebook, odhaduje časopis Forbes na 74 miliard dolarů. V současnosti je 33letý filantrop pátým nejbohatším člověkem planety. Zpravodajský web Business Insider nyní přinesl detailní pohled na to, jak si rodina Zuckerbergových užívá života.

Vzhledem k jejich jmění nelze říci, že by Mark se svou manželkou Priscillou žili zvlášť okázalým životním stylem. Jak jejich dům, tak také rodinné auto působí docela skromně. A Zuckerbergův civilní styl je známý široko daleko. Co vás ale překvapí?

Mikina s kapucí za tisíce dolarů

Poznávacím znamením Marka Zuckerberga je šedé tričko, případně doplněné mikinou s kapucí. Ačkoliv tyto kousky oblečení působí nanejvýš obyčejně, údajně se jedná o výrobky slavných módních značek a jejich cena může dosahovat několika stovek nebo dokonce tisíc dolarů.

Auto jako pro účetního

Žádné Ferrari ani Porsche. Zuckerberg je pravidelně vídán za volantem aut jako je Honda Fit (zámořská verze Hondy Jazz), Acury TSX nebo klasického hatchbacku od Volskwagenu. Cenovka žádného z těchto automobilů není vyšší, než 30 tisíc dolarů, tedy kolem 650 tisíc korun.

Nechali jsme vyrůst nebezpečného soupeře. Přišel čas zúčtování s Googlem a Facebookem? Komentář M. Půra

sinfin.digital