Tajuplný příběh uprchlíků z Alcatrazu pokračuje. Jeden z nich prý napsal policii

ČTK

of

Policie v San Francisku před pěti lety obdržela dopis, jehož pisatel tvrdil, že je jedním ze tří vězňů, jimž se v roce 1962 podařilo uprchnout z nechvalně proslulé věznice Alcatraz. Analýza písma jeho totožnost tehdy sice neprokázala, ale ani nevyvrátila, upozornil zpravodajský server BBC. Záležitost kolem dopisu byla zveřejněna až teď.

"Jmenuji se John Anglin. Uprchl jsem z Alcatrazu v červnu 1962. Ano, podařilo se to nám všem, ale jen tak tak," stojí v dopise.

Tři uprchlí vězni - bratři John a Clarence Anglinovi a jejich spoluvězeň Frank Morris - jsou v USA dodnes na seznamu nejhledanějších osob. K jejich jménům jsou přiřazeny upravené fotografie toho, jak by v současnosti mohli vypadat.

V dopise také stojí, že Morris zemřel v roce 2005 a Clarence Anglin o tři roky později. Autor se následně v dopise snaží uzavřít s úřady dohodu. "Pokud v televizi oznámíte, že mě pošlete do vězení maximálně na rok a že mi poskytnete lékařskou péči, napíšu vám, kde přesně jsem," uvádí autor dopisu s tím, že je mu 83 let a trpí rakovinou.

Vietnamského exposlance unesli v Berlíně autem s českými značkami. Teď doma dostal doživotí

sinfin.digital