Temná historie severokorejské dynastie Kimů: Zázračná narození, vraždy, mazání historie

kris

Dynastie Kimů vládne v Severní Koreji už 70 let. Země je uzavřená vnějšímu světu a žádný člověk zvenčí nemá přesnou představu, co se vlastně v zemi děje. Smrt Kim Čong-nama vyvolává jen další otázky, starší bratr severokorejského vůdce Kim Čong-una přitom nikdy nevyjádřil touhu po moci. Spekuluje se  o tom, že diktátorovi nebyly po chuti dobré vztahy jeho bratra s Pekingem – neochotným sponzorem Severní Koreje. Atentát opět připomněl temnou a vražednou dynastii. Podívejte se na osudy despotické rodiny.

Kim Ir- sen

Narodil se v roce 1912 shodou okolností v den, kdy se potopil Titanik. Bojoval v partyzánské válce proti Japoncům. Založil Korejskou lidově demokratickou republiku.  Budoval kult osobnosti, který se přenáší na jeho nástupce. Koreu vedl od roku 1948 až do své smrti v roce 1994. Všichni obyvatelé musí mít přišpendlený jeho obrázek na oblečení a jeho portrét musí udržovat naleštěný a v čistotě, píše Time.

Kim Čŏng-suk

Kim Čong-il

Narodil se údajně na sopce Pektusan, která je pro Korejce posvátná a jeho narození ohlašoval zpěv vlaštovek, také zázračně rozkvetly květiny. I když je pravděpodobnější, že se narodil na území sovětské Sibiře pod jménem Jurij Irsenovič. Vůdcem země se stal v roce 1994, zemřel na infarkt v roce 2011. Byl velkým filmovým fanouškem a údajně vlastnil 20 tisíc videokazet. Jeho chyby v řízení země přispěly k obrovskému hladomoru v letech 1994 – 1998, při kterém zemřelo podle odhadů 240 tisíc až 3,5 milionu obyvatel.  

Kim Kyong-hui

sinfin.digital