Temnou heydrichiádu přibližuje unikátní česká počítačová hra. Chválí ji i autor legendární střílečky Doom

Info.cz

luš

Historici Univerzity Karlovy ve spolupráci s Akademií Věd vyvinuli unikátní počítačovou hru o jednom z temných období českých dějin – nacistické okupaci. Hra kombinuje prvky interaktivního komiksu s osobními vzpomínkami přeživších a autentickými dobovými nahrávkami. Hráčům tak umožňuje prožít dobové události z pohledu těch, kteří si jimi sami prošli.  

Atentát 1942 zavádí hráče do Československa krátce po atentátu na říšského protektora a hlavního strůjce holocaustu Reinharda Heydricha, který na něj provedli 27. května 1942 českoslovenští výsadkáři vyslaní z Anglie v rámci operace Anthropoid.

„Osou příběhu je fiktivní osud poštovního úředníka Jindřicha Jelínka, jehož gestapo zatklo těsně po atentátu,“ popsal pro Game Industry News šéf vývojářů Vít Šisler. 

V roli vnučky či vnuka se hráč/ka se vydává skrze rozhovory s jeho vrstevníky odkrývat události, o nichž se svojí rodinou nikdy nemluvil. „Byl statečný, nebo lehkomyslný když ohrozil životy své rodiny tím, že se stal odbojářem?“ Na tyto i další otázky budou hráči dle tvůrců hry hledat odpovědi.

sinfin.digital