Tohle byste od Steva Jobse neslyšeli. 6 vět, které úspěšní neříkají

Info.cz

Úspěch není něco, čeho dosáhnete za jednu noc. Chce to tvrdou dřinu, spoustu času a naprostou oddanost svému cíli. Každý úspěšný podnikatel má unikátní příběh, víru ve své podnikání a touhu ukázat okolí, že na to skutečně má. A i když se jejich cesty liší, to hlavní mají všichni společné. Existuje mnoho faktorů, které dávají úspěšné jedince dohromady, a jedním z nich je osobní růst a poznání, na kterém aktivně pracují.

Steve Siebold, autor knihy „Jak přemýšlí bohatí lidé“ po dobu tří dekád mluvil se zástupy milionářů po celém světě, aby zjistil, co je vedlo k úspěchu. Odpověď je velmi snadná. Není rozhodující, kde se narodili nebo v jakých poměrech vyrůstali. Rozhodující je jejich cílevědomost a mentalita a s tím je spojené i to, že si některé věci prostě nepřipouštějí. Co od úspěšných neuslyšíte?

1) „Nesnáším svou práci!“

Stejně tak věty typu „Nesnáším tuhle firmu!“ nebo „Můj šéf je idiot!“

Úspěšní a vysoce postavení lidé nejsou ve své práci umínění a nestěžují si bez ohledu na to, co by mohlo být jinak. Jestliže se dostanou do nepříjemné situace, snaží se těmto výrokům vyhnout. Podobná slova sice váš úspěch bezprostředně neohrozí, ale pomalu vás vzdalují od vašeho cíle. Místo automatického nadávání na práci, společnost či šéfa se zaměřujte na fakta a uvažujte, co změnit.

Největší právnická bitva historie začíná. Brusel útočí na Google a Facebook

sinfin.digital