Tonoucí se stébla chytá. Playboy vrací do časopisu nahé dívky, ten český je nikdy nestáhnul

Info.cz

Problémy zmítaný magazín pro muže se vrací k osvědčené klasice. V časopise Playboy se znovu objeví nahé dívky. Těch se vydavatel zbavil v loňském roce, což se setkalo se značnou kritikou nejen mezi čtenáře, ale i od zakladatele Hugh Hefnera. Vydavatel českého Playboye Vlado Olexa se rozhodnutí vlastníka licence postavil a nahotinky ze stránek magazínu nikdy nestáhnul. 

„Nesouhlasil jsem s tímto rozhodnutím, protože nové generaci nepřipadá nahota jako problém,“ uvedl syn zakladatele Cooper Hefner. Podle něj odstranění nahých dívek bylo chybou a nyní časopis získá zpět svou ztracenou identitu. Pětadvacetiletý mladík je kreativním ředitelem magazínu a v posledních měsících Playboy zažívá značné změny.

V časopise se nově objeví některé již téměř zapomenuté rubriky, které se těšily oblibě v dobách největší slávy pánského časopisu. Některým posunům ve společnosti se ovšem neubránil ani Playboy. Z titulní strany například zmizelo označení „zábava pro muže“. „Playboy vždy zůstane značkou soustředěnou na mužské zájmy, ale role ve společnosti se postupně vyvíjí. Stejně tak i my,“ doplnil Hefner.

sinfin.digital