Tříletý chlapec se zbláznil do kreslené postavičky a chtěl se stát princeznou. Disneyland mu dětský sen zatrhl

Info.cz

ekb

Akce pařížského Disneylandu „Na jeden den princeznou“ je pro malé holčičky zážitek, na který vzpomínají ještě dlouho. V zábavním parku je nalíčí, natočí vlasy a na závěr dostanou šatičky, které v pohádce nosí jejich nejoblíbenější pohádková postava. Stát se na jeden den princeznou ale toužil i tříletý chlapec a velký fanoušek dětského animovaného trháku Ledové království, který od uvedení v roce 2013 okouzlil tisíce dětí po celém světě. Chlapec se tohoto dne, kdy se oblékne do tyrkysových šatů ledové královny Elsy, nemohl dočkat. O to větší bylo zklamání: Disneyland mu to zakázal kvůli jeho pohlaví.

Místo na akci „Na jeden den princeznou“ chtěla Hayley McLean-Glassová dát svému tříletému synu Noahovi jako dárek k Vánocům. Za královnu Elsu se totiž velký fanoušek Ledového království rád obléká i doma.

Na webových stránkách Disneylandu se však píše, že jde o příležitost, jak „splnit přání každé malé holčičky“ a „pohádkovou přeměnu, kterou si budou pamatovat navždy“. Matka proto Disneylandu napsala email s žádostí, zda by mohla rezervovat princeznovský den i pro svého syna. „V tuto chvíli není možné zarezervovat Na jeden den princeznou pro chlapce,“ stálo v odpovědi zábavního parku.

Hayley byla rozhořčená. Když její syn slyšel o nápadu účastnit se princeznovského dnu poprvé, byl prý štěstím bez sebe. Po zamítané odpovědi tak Hayley napsala Disneylandu otevřený dopis, kde se ironicky ptá, jaký „hrozivě strašný osud by mohl jejího syna potkat“, když by si vzal princeznovské šaty.

sinfin.digital