Turista vyfotil Třísku na Karlově mostě krátce před pádem. Seděl na kraji a držel se sousoší

Info.cz

adk

Co stálo za pádem herce Jana Třísky z Karlova mostu? Světlo do případu vnáší fotografie, kterou se INFO.CZ pokusil prodat turista, jenž se v tu dobu na místě pohyboval. Z fotky lze vyčíst, že Tříska před pádem seděl na kraji mostu.

„V sobotu odpoledne jsem byl na výletě lodí po Vltavě a fotografoval město. Když jsme jeli pod most, byl tam postarší muž sedící na rohu, který koukal dolů. Vyfotil jsem ho a vtipkoval, že skočí. Pak jsem četl, že slavný herec v tu dobu skočil do řeky a není jasné, jestli to chtěl udělat,“ napsal turista.

3684895:article:true:true:true

Na fotografii, kterou má INFO.CZ k dispozici, je vidět muž sedící na okraji mostu. Jednou rukou se drží sochy, nohy má spuštěné dolů. Že jde skutečně o Třísku, nasvědčuje také vyjádření další kolemjdoucí. „Když jsme šli včera po Karlově mostě, tak ještě seděl u sousoší,“ citoval Blesk jednu z uživatelek Facebooku se jménem Marie.

Podle dalších svědků, kteří se svěřili FTV Prima, za hercem přišla ochranka, najatá Sdružením výtvarníků Karlova mostu. Snažila se mu domluvit, aby na mostě neseděl. Tříska údajně neposlechl a skočil.

Vše o senátních a komunálních volbách se dočtete zde>>>

Lidé oslovení TV Nova zase uvedli, že se na zábradlí mostu nejprve postavil a poté skočil v místech nad 5. pilířem Karlova mostu. Po pěti minutách ve vodě vytáhli Třísku polští záchranáři.

Trump podepsal nová protiimigrační opatření. Severokorejci nesmí do USA

sinfin.digital