Unikátní vhled do obchodu s lidskými těly: Muži, kteří platí za sex s prostitutkami, promluvili

Kdo jsou lidé, kteří neváhají utrácet peníze za prostitutky? Unikátní vhled do duší zákazníků nejstaršího řemesla na světě nabízí studie nevládní organizace Prostitution Research & Education (PRE), která je založena na rozhovorech s více než stovkou londýnských mužů, kteří si užívali služeb nevěstek.  

Výzkumníci hledali respondenty pomocí inzerátu v místních novinách. Zájemcům garantovali anonymitu a dvacet liber za účast. Na telefonní číslo, které napsali do inzerátu, se jim ozvaly stovky mužů. Z nich si nakonec vybrali 103 zájemců, s nimiž si dali schůzku na nějakém veřejném místě a vedli s nimi zhruba hodinu až dvě hodiny trvající rozhovor.

Někteří muži se jim přiznali, že pokud by museli uvést své jméno, průzkumu by se nezúčastnili. „Nikomu jsem neřekl, že jsem byl s prostitutkou a nikdy ani neřeknu. Je to něco jako špinavé tajemství,“ řekl jeden z respondentů. „Je to něco, co bych nikdy neprozradil, ale mluvím s vámi, protože jste cizí člověk,“ prohlásil jiný.

Pětapadesát procent dotázaných předpokládá, že většina prostitutek byla k prodávání těla za peníze buď prodána, oklamána nebo nějakým způsobem donucena. Že by je to nějak odradilo, se však říci nedá. „Některé jsou opravdu nuceny – jako třeba znásilňovány – a uvědomují si, že nemají žádnou naději. Některé drží jako rukojmí v hostelech (…) – cítil jsem trochu vinu, když jsem byl v sauně a masážních salonech,“ přiznal jeden z respondentů.

Pokud měli muži podezření, že dochází k něčemu nelegálnímu, většina si to nechala pro sebe, protože nechtěla, aby se o zážitku s prostitutkou dozvěděli jejich bližní. Pouze pět mužů věc ohlásilo na policii.

Pětapadesát procent mužů uvedlo, že se vyspalo s prostitutkou, i když věděli, že ji ovládá pasák. Více než polovinu dotázaných neodradila od sexu s prostitutkou skutečnost, že tím podvádí svoji přítelkyni či manželku.

sinfin.digital