Utopie, nebo realita? Elon Musk buduje soukromý tunel, chce se vyhnout veřejnosti

abe

Chcete se vyhnout dopravní zácpě? Nechte si vykopat soukromý tunel, kterým si zkrátíte cestu. To není utopická představa vzdálené budoucnosti, ale reálný plán, který hodlá uskutečnit jeden z nejbohatších lidí světa podnikatel Elon Musk.

Nápad na soukromý tunel, kterým by se vyhnul okolnímu světu, Elon Musk poprvé zveřejnil loni v prosinci. Mnozí ho zřejmě nebrali vážně. Teď ale podnikatel potvrdil, že plány na vybudování tunelu jdou kupředu, kopat by se mělo začít asi za měsíc.

I toto oznámení ale některé nepřesvědčilo a ptali se Muska na twitteru, zda to opravdu myslí vážně, nebo je to jen žert. Podnikatel potvrdil, že je to skutečný plán. Zatím ale není jasné, odkud kam by tunel měl vést. Zda z Muskova domu do jeho kanceláře, nebo z kanceláře na losangeleské letiště.

Experti ale oponují tím, že prorazit tunel není tak jednoduché, dokonce ani pro miliardáře. Potřeboval by samozřejmě povolení vlastníků pozemků, pod kterými by cesta vedla. Náročné to tak není jen finančně, ale i časově a administrativně.

Elon Musk je americký podnikatel. Spoluvlastnil internetový platební systém PayPal, založil kosmickou společnost SpaceX a vede automobilku Tesla Motors, která se zabývá výrobou elektromobilů. Nyní pracuje na modelu samořídícího vozu, který by byl běžně dostupný pro veřejnost.

sinfin.digital