Vedení United Airlines se omluvilo za surové vyvedení cestujícího, aerolinky jsou terčem posměchu

Info.cz, ekb

Video, na kterém americká letecká společnost United Airlines surově vyvádí „dobrovolníka“ z paluby letadla, vyvolalo zděšení. Na omluvu si pasažér musel počkat dva dny. Ředitel společnosti Oscar Monuz dnes v prohlášení napsal, že je „děním v letadle stále zděšený." Incident chce nechat prošetřit. Video se však stalo také vděčnou předlohou pro celou řadu parodií a kromě lidí na sociálních sítích se jím baví se i američtí moderátoři a komici. 

Posádka přeplněného letadla na cestě z Chicaga do Louisville potřebovala několik sedadel pro zaměstnance společnosti, a vyzvala proto cestující, aby svá místa za finanční kompenzaci uvolnili, nikdo se ale nepřihlásil a začalo se losovat. Pasažéra asijského původu, na kterého los bohužel padl, pak násilím vytáhli ze sedačky a uličkou ho vyvlekli z letadla.

United Airlines si kvůli tomu vzal na paškál například moderátor Jimmy Kimmel ve své televizní show Monday night. Ironicky komentoval praktiky leteckých společností, které nemají problém z letadla vyhnat cestujícího s platnou letenkou a přebookovat mu let na jiný čas, aby získaly místa potřebná pro vlastní zaměstnance.

Okamura: migrační krize tu bude desítky let, nemůžeme ale nechat lidi umírat před hranicemi

sinfin.digital