Velký úspěch malého autisty, který zpaměti kreslí mapy MHD. Jeho projektu poslali lidé půl milionu

Martin Bartkovský

Projekt MAAPPI, tedy oděvní značka, na jejíž výrobě se podílí svými kresbami map MHD z celého světa Matěj Hošek a jeho rodiče, se dočkal velkého úspěchu v rámci komunitního financování. Neuvěřitelný příběh třináctiletého kluka s Aspergerovým syndromem a detailní mapou všech MHD v hlavě zaujal natolik, že se podařilo vybrat neuvěřitelných 528 003 Kč. Původní plán byl přitom poloviční. Podívejte se na Matějův příběh ve videu, které najdete v článku.

Kampaň na podporu projektu MAAPPI na crowdfoundingovém portálu HitHit trvala přesně 42 dní a skončila na začátku listopadu. Za tu dobu přispělo více než 600 lidí částkou přesahující celkem půl milionu korun. Také díky získaným finančním prostředkům značka MAAPPI před pár dny spustila nový web s e-shopem. Část zisku z prodeje půjde na pomoc dětem s autismem.

„Požadovanou částku 250 tisíc korun, kterou jsme potřebovali na zafinancování první kolekce a spuštění e-shopu, se nám povedlo vybrat už během prvních tří týdnů. Celkem jsme nakonec získali více než 528 tisíc korun. Moc si toho vážíme a všem, co přispěli, velice děkujeme,“ říká s úsměvem otec Matěje Martin Hošek.

Kde produkty koupit? Čtěte pokračování článku na Reflex.cz.

sinfin.digital