Vraždy na denním pořádku. 10 nejnebezpečnějších měst světa, kterým je lepší se vyhnout

vkr

Jsou města s mírnou kriminalitou, jako je třeba Praha. Další města jako na příklad Pittsburgh, se sice s kriminálníky potýkají, ale v zásadě tam turistům, kteří se řídí běžnými pravidly bezpečného chování, příliš vysoké riziko nehrozí. Poslední kategorie měst je ale kategorie sama pro sebe. Jaká jsou ty nejbrutálnější a nejnebezpečnější města, kde by zřejmě i Chuck Norris chodil zásadně s ochrankou?

10. Cali, Kolumbie

Kdo sleduje seriál Narcos, tuší, že mezi kartely Medellín a Cali panoval nesmiřitelný boj. A protože se při vyřizování účtů na nějaké ty životy civilistů nehledí, drogové šarvátky se přesunuly do ulic. Když do rovnice přidáte ještě přítomnost levicové guerilly FARC, která podniká útoky na vládní budovy, vyjde vám výsledek přes 1500 vražd ročně, což činí 64 vražd na sto tisíc obyvatel.

9. Kapské Město, Jihoafrická republika

Nejnebezpečnější africké město, kde ročně zavraždí téměř 2500 lidí, tedy 66 lidí na sto tisíc obyvatel. Násilí a vraždy se odehrávají v rámci gangů a drogových kartelů především v místních chudinských čtvrtích jako Khayelitsha, Gugulethu a Nyanga. Na to se však při návštěvě tohoto krásného města nespoléhejte – místní gangsteři už nesčetněkrát začali u „nevinné“ krádeže peněženky či auta, která se rychle zvrtla v masovou vraždu, jako vystřiženou ze seriálu CSI.

Češi mohou do Evropského parlamentu volit, i když nebudou doma. V zahraničí to ale tentokrát nelze

sinfin.digital