„Vždy budu litovat, jak krátký ten telefonát byl.“ Princové William a Harry si vyčítají, jak naposledy mluvili s Dianou

ČTK

lup

Britští princové William a Harry litují, že když naposledy telefonovali se svojí matkou, princeznou Dianou, rozhovor s ní uspěchali a odbyli. Řekli to v televizním dokumentu, který vznikl krátce před dvacátým výročím Dianiny smrti.

„S Harrym jsme strašně spěchali, abychom jí řekli ´ahoj´,“ vzpomíná 35letý princ William v dokumentu televize ITV nazvaném Diana, naše matka: její život a odkaz, který v pondělí uvidí diváci v Británii a Spojených státech.

„Už ani nevím, co jsem jí tehdy říkal, ... ale zřejmě do konce života budu litovat, jak krátký ten telefonát byl,“ říká 32letý Harry o posledním rozhovoru se svojí matkou. Diana chlapcům poslední srpnový den roku 1997 telefonovala z Paříže, kde ten samý den zahynula při dopravní nehodě. V autě jela se svým přítelem Dodim Al Fayedem, snažili se uniknout smečce fotografů.

Harry Dianu popsal jako jednoho z „nejrozpustilejších rodičů“ s velkým smyslem pro humor, což prý veřejnost neměla moc příležitost vidět. Prý mu radila, že může zlobit, jak chce, jen ho při tom nesmí nikdo „načapat“.

William zase prozradil něco ze života privilegovaných dětí. Když mu bylo 12 nebo 13 let, jeho matka zařídila, aby na něj po návratu domů ze školy čekaly tři nejžádanější modelky tehdejší doby: Cindy Crawfordová, Christy Turlingtonová a Naomi Campbellová. „Celý jsem zrudnul a nevěděl jsem, co říct,“ říká William a přiznává, že měl ve svém pokoji plakáty těchto krásek. Svým vlastním dětem, čtyřletému Georgeovi a dvouleté Charlotte prý také o své matce často vypráví. „Byla by to skvělá babička ... děti by strašně milovala,“ je si jistý William.

sinfin.digital