Z chodníku na molo. Z drogově závislé dívky bez domova je topmodelka

Info.cz

Lorna Tuckerová žila od 15 let na ulici a žebrala, aby měla na drogy. V nejtěžší chvíli se dokonce pokusila zabít. Potom, co se dostala na úplné dno, se ale její život obrátil vzhůru nohama. 

Lorna vyrostla ve městě Hertfordshire na východě Anglie se svou matkou a čtyřmi sourozenci. Poměry doma byly složitější, nevyrůstala ale bez lásky. V dospívání se její vztahy s rodinou přesto zkomplikovaly a v 15 letech odešla z domu. Nejdřív mohla žít u rodičů svého přítele, ti ji ale po čase odmítli. K matce se Lorna vrátit nechtěla a skončila proto na ulici. 

„Než skončilo léto, byla jsem závislá na drogách,“ vzpomíná na svou závislost na heroinu. „Víte, že nepotřebujete nic a nikoho a můžete prostě jen přežívat, ale uvnitř toužíte po lásce a to je opravdu těžké.“

Modelingová agentura si ji poprvé všimla, když žebrala u metra. Bylo to taky poprvé, kdy Lorna cítila, že je pro někoho krásná. Její život byl ale v té době příliš komplikovaný na to, aby nabídku přijala. Myšlenka stát se modelkou v ní přesto zůstala a byla s ní i v těch nejtemnějších chvílích.

V šestnácti v ní začal sílit pocit, že neexistuje způsob, jak se dostat z bludného kruhu bezdomovectví a drogové závislosti. V nejtěžší chvíli se dokonce pokusila vzít si život. Naštěstí se jí to nepovedlo a za pomoci přátel, rodiny a odborníků se jí podařilo obrátit život vzhůru nohama. Začala se léčit a přihlásila se na uměleckou školu.

sinfin.digital